Založ si blog

3, 6 milióna testovaných? Podvod!

Nepotrebujeme uvádzať fakty, ktoré spomínal primátor Myjavy o počtoch testovaných a infikovaných. Bude nám stačiť celkom obyčajná aritmetika.

V sobotu 31. októbra bolo podľa údajov ministra Naďa testovaných 2,6 milióna občanov. Na 5000 odberných miestach pracovalo 4100 odberných tímov, ich pracovný čas bol od 7:00 do 22:00. Pokiaľ započítame hodinovú obednú prestávku a fakt, že odbery sa robili do 21:30, tak čistý čas odberov bol 13,5 hodiny.

Budem ignorovať také detaily, že niekde sa začalo testovať neskôr, že počas dňa sa vyskytli výpadky vďaka nedostatku testov, certifikátov, ochranných prostriedkov, že niektoré tímy sa presúvali na viaceré odberné miesta a že nejaké časové straty sa vyskytli pri prezliekaní, osobnej hygiene alebo dezinfekcii. Skrátka – budem predpokladať, že všetci poctivo pracovali celých 13,5 hodiny v rovnakom tempe a že prísun ľudí so záujmom o testovanie bol stále rovnako intenzívny.

2,6 milióna : 4100 odberných tímov = 634 testovaných za deň jedným tímom

634 testovaných : 13,5 hodiny = 47 ľudí za hodinu

3600 sekúnd : 47 ľudí = 77 sekúnd na testovanie jedného človeka

Zhrňme si to: od jedného človeka je treba prevziať doklady, prideliť mu číslo, zapísať jeho údaje na papierový hárok, zásobiť ho papierovými vreckovkami, vysmrkať a odkašľať, vopchať mu paličku do nosa, kvapnúť na test a odoslať testovaného do čakárne na výsledok. Za 77 sekúnd, jedného za druhým, celých 13,5 hodiny. Pritom pán minister na nejakej z jeho početných tlačoviek tvrdil, že odber trvá aj menej ako dve minúty a že jeden odberný tím zvládne za deň až 600 odberov…

S výpočtami sme ale ešte neskončili. Na výsledok testu bolo treba čakať 25-30 minút. Zoberme tú nižšiu hodnotu, teda 25 minút, čo predstavuje 1500 sekúnd. Ľudia boli počas čakania usádzaní do akejsi čakárne, stoličky od seba vzdialené 2 metre. Teda jeden čakateľ potreboval 4 metre štvorcové. Ak na jeden odber pripadalo 77 sekúnd, tak počas čakania na výsledok sa nazbieralo v čakárni 1500 : 77 = 19,5 človeka. Teda 20, ľudí, keďže polovica človeka nie je schopná dostaviť sa na testovanie. Tých 20 ľudí muselo byť usadených na ploche 20 x 4 m2 = 80 metrov štvorcových – čo je výmera slušného štvorizbového bytu.

Ktoré odberné miesto niečím takým disponovalo? Videli ste niekde v záberoch testovania plné čakacie miesto? Lebo ja nie…

Na základe vyslovených faktov (hodnoty pre výpočet som čerpal z médií, najčastejsie z tlačoviek ministra Naďa) si dovolím tvrdiť:

Proklamovaná hodnota 2,6 milióna ľudí otestovaných v prvý deň celoplošného testovania nezodpovedá skutočnosti a možnostiam odberných miest. Je to obyčajný propagandistický podvod.

O podvode by svedčila aj neochota pána ministra zverejniť podrobné údaje o testovaní. Možno aj to, že v dobe počítačov sa údaje zaznamenávali na papier, bez možnosti priebežnej online kontroly. Z počtu testov na jednotlivých testovacích miestach (nie z čísel udávaných pre akési obvody) sa totiž presné počty testovaných dajú zistiť. Nedá sa tam spáchať kamufláž s uvedením jedného obrovského čísla – ktoré vymyslel niekto bez akéhokoľvek zmyslu pre realitu, zato však s vynikajúcimi znalosťami manipulatívnych techník.

Doplnené 7.11. o 8:15

Sledujem v priamom prenose na TA3 testovanie v Starej Ľubovni. A všímam si intervaly, v akých sa posúva rad čakajúcich na testovanie – na odberné miesto vpúšťajú ľudí po viac ako dvoch minútach.

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1910163x
Priemerná čítanosť článkov: 5248x

Autor blogu