Založ si blog

O čipoch ukrytých vo vakcínach

Vakcinácia proti Covidu sa rozbehla. Sprevádzajú ju mnohé zvláštne tvrdenia týkajúce sa predovšetkým jej negatívnych účinkov. Najzaujímavejším z nich je informácia o čipovaní obyvateľstva. Kto by úplnou náhodou nevedel o čo ide – pod označením „čip“ je myslené malé elektronické zariadenie umiestnené do tela, ktoré nesie informáciu o svojom nositeľovi a umožňuje jeho identifikáciu na menšiu alebo väčšiu vzdialenosť. Skôr, než konkrétne uvediem svoj postoj k „teórii čipovania“, niekoľko faktov:

  • čipy určené pre praktické hromadné použitie sú relatívne veľké, priveľké na to, aby ich niekoľko bolo možné napratať do fľaštičky s niekoľkými dávkami vakcíny. Pre porovnanie uvediem, že pri čipovaní domácich miláčikov sú používané čipy o veľkosti približne jeden centimeter.
  • pri očkovaní viacerými typmi vakcín by bola potrebná koordinácia medzi výrobcami – teda o použití čipov by muselo vedieť oveľa viac ľudí, ako by to bolo pri vakcíne jedinej značky
  • o čipoch by samozrejme museli vedieť aj ich výrobcovia a na ich výrobu by bolo potrebných viacero fabrík. Čo samo o sebe by nemusel byť problém, robotník v tajwanskej fabriky nemusí vedieť čo vyrába. Lenže o dodávkach z „čipovacej fabriky“ musia vedieť ľudia z fabrík farmaceutických, ktorí čipy nakupujú a do vakcín ich primiešavajú. V každom prípade ide o priveľa ľudí na to, aby čipovanie zostalo utajené.
  • existuje ešte jeden argument – čipy nemusia byť nutne vo vakcíne, môžu byť zamontované v injekčnej ihle. Bolo by to dokonca oveľa praktickejšie, keďže pri prítomnosti čipu vo vakcíne (ktorá pozostáva z piatich alebo šiestich dávok) nie je zaručené, že sa do injekčnej striekačky nejaký čip skutočne dostane, alebo že sa ich tam nedostane viac, ako je potrebné. Lenže v takom prípade platia tie isté argumenty o počte ľudí, ktorí o čipoch vedi, ako pri miešaní do vakcíny. Okrem toho pri očkovaní by bolo nutné používať iba jediný typ ihly, tej s inštalovaným čipom – čo sa nedá vždy a všade dosiahnuť. A ak je čip v injekčnej ihle, tak je možné človeka začipovať hocikedy, nie je nutné čakať na vakcináciu proti Covidu.
  • Je tu ešte technický problém so spárovaním čipu s konkrétnym začipovaným jedincom. U psíkov to bolo jednoduché, tam veterinár čítačkou „prečíta“ čip umiestnený medzi havovými lopatkami a zapíše ho do počítačovej databázy. Kto „číta“ ľudské čipy po vakcinácii a kto registruje ich nositeľov?
  • nie som síce technik so záujmom o mikroelektronické zariadenia, no dosť silne pochybujem o tom, že je mikročip neviditeľný voľným okom možné identifikovať na väčšiu vzdialenosť. A ak aj taký nejaký za súčasného stavu techniky existuje, tak pochybujem o tom, že je vhodný pre masovú výrobu a umiestnenie do miliárd dávok vakcín.

Existuje ešte niekoľko argumentov, no ak niekoho nepresvedčili tie uvedené, tak ich ani spomínať netreba. A pre tých, ktorí vytrvalo stoja za svojím presvedčením o čipovaní mám jednu otázku:

Ak sa tak strašne obávate čipovania, tak prečo vo vrecku nosíte inteligentný telefón, ktorý o vás vie poskytnúť oveľa viac informácií ako nejaký mrňavý čip?

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1909916x
Priemerná čítanosť článkov: 5247x

Autor blogu