Založ si blog

Búrka v nočníku

Hrmelo a blýskalo sa včera podvečer. No nie nad Tatrou, lež nad domcom poniže bratislavského hradu, nad budovou NR SR. Hlasovalo sa totiž o Ficovi.

Hlasovalo sa o tom, či má byť v duchu znenia Ústavy SR vydaný sudcovi, ktorý by rozhodoval o jeho vzatí do väzby. Hromobitie nastalo okamžite po tom, čo parlament odhlasoval, že nie, že Fica hrozbe väzby nevystavia. A nebola len taká nijaká prehánka, blesky udierali do koaličných partnerov, ktorí hlasovali tak, ako nemali, aj do tých, ktorí nezabezpečili odolnosť voči hlasovaniu podľa vlastného vedomia a svedomia. Najviac bleskov však udrelo paradoxne do tých, ktorí chceli Fica odvolať všetci do jedného.

Nedá mi však nezamyslieť sa. Čo pomôže všednému Slováčikovi fakt, že Fico bude (alebo nebude) čeliť väzobnému stíhaniu? Bude potom chlieb lacnejší? Nie, bude len drahší, bez ohľadu na počet ľudí zo zločineckej skupinky vo väzbe. Zabila Národná rada Slovenskej republiky niekoľko dní rečami o veciach pre Slováčika nepodstatnými? Verabože zabila, dokonca úmyselne. Čiže zavraždila. Lenže za reči v parlamente nemožno poslancov trestne stíhať, aj keď nimi vraždia.

Žijeme v hlúpej dobe. Sme nútení absorbovať iba jedinú pravdu. Tú správnu, ktorú do nás tlačia správni politici cez správne médiá. Takže asi je správne, že médiá sú plné Ficovej väzby, parlamentných zradcov a trestov za ich podlé hlasovanie podľa vlastného vedomia a svedomia neschváleného stranníckym šéfom. Je to vraj udalosť prelomová, to hlasovanie bolo tým doteraz najdôležitejším!

Popri ňom zanikajú podružné veci, napríklad pomoc ľuďom v núdzi, ktorých zasiahla brutálna vlna zdražovania. Alebo hrozby odstavenia plynu, či ropy. Aj Ukrajina je tak trochu odstrčená bokom, o covide už ani pes neštekne.

Ak to teda všetko zhodnotím a stanovím si priority, tak mi vychádza, že so zdražovaním sa neudeje nič, s finančnou pomocou tak isto. A plyn s ropu by sme si mali asi tiež všímať, veď kúriť chceme a aj benzín do auta sa vcelku hodí. Či predhodíme Fica sudcovi, alebo nie nás popri tom trápi rovnako, ako 350 000 mŕtvych vo vojne v Jemene, alebo ataky Turecka voči Kurdom.

Ako potom hodnotiť výkon NR SR? Tak ako bolo uvedené v titulku – ako búrku v nočníku. Chcel som pôvodne napísať že v šerbli, no uvedomil som si, že slovo šerbeľ* patrí medzi vulgarizmy, ktoré doteraz pán Matovič verejne nepoužil, ergo sú neprípustné.

 

* napriek tomu sa nachádza v slovníku slovenského jazyka ako hovorové slovo

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Vakcína / Očkovanie /

WHO: Očkovanie zachránilo za uplynulých 50 rokov najmenej 154 miliónov životov

24.04.2024 19:11

V priemere to za toto obdobie predstavuje šesť zachránených životov za minútu.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1909906x
Priemerná čítanosť článkov: 5247x

Autor blogu