Založ si blog

O čipoch ukrytých vo vakcínach

Vakcinácia proti Covidu sa rozbehla. Sprevádzajú ju mnohé zvláštne tvrdenia týkajúce sa predovšetkým jej negatívnych účinkov. Najzaujímavejším z nich je informácia o čipovaní obyvateľstva. Kto by úplnou náhodou nevedel o čo ide – pod označením „čip“ je myslené malé elektronické zariadenie umiestnené do tela, ktoré nesie informáciu o svojom nositeľovi a umožňuje jeho identifikáciu na menšiu alebo väčšiu vzdialenosť. Skôr, než konkrétne uvediem svoj postoj k „teórii čipovania“, niekoľko faktov:

  • čipy určené pre praktické hromadné použitie sú relatívne veľké, priveľké na to, aby ich niekoľko bolo možné napratať do fľaštičky s niekoľkými dávkami vakcíny. Pre porovnanie uvediem, že pri čipovaní domácich miláčikov sú používané čipy o veľkosti približne jeden centimeter.
  • pri očkovaní viacerými typmi vakcín by bola potrebná koordinácia medzi výrobcami – teda o použití čipov by muselo vedieť oveľa viac ľudí, ako by to bolo pri vakcíne jedinej značky
  • o čipoch by samozrejme museli vedieť aj ich výrobcovia a na ich výrobu by bolo potrebných viacero fabrík. Čo samo o sebe by nemusel byť problém, robotník v tajwanskej fabriky nemusí vedieť čo vyrába. Lenže o dodávkach z „čipovacej fabriky“ musia vedieť ľudia z fabrík farmaceutických, ktorí čipy nakupujú a do vakcín ich primiešavajú. V každom prípade ide o priveľa ľudí na to, aby čipovanie zostalo utajené.
  • existuje ešte jeden argument – čipy nemusia byť nutne vo vakcíne, môžu byť zamontované v injekčnej ihle. Bolo by to dokonca oveľa praktickejšie, keďže pri prítomnosti čipu vo vakcíne (ktorá pozostáva z piatich alebo šiestich dávok) nie je zaručené, že sa do injekčnej striekačky nejaký čip skutočne dostane, alebo že sa ich tam nedostane viac, ako je potrebné. Lenže v takom prípade platia tie isté argumenty o počte ľudí, ktorí o čipoch vedi, ako pri miešaní do vakcíny. Okrem toho pri očkovaní by bolo nutné používať iba jediný typ ihly, tej s inštalovaným čipom – čo sa nedá vždy a všade dosiahnuť. A ak je čip v injekčnej ihle, tak je možné človeka začipovať hocikedy, nie je nutné čakať na vakcináciu proti Covidu.
  • Je tu ešte technický problém so spárovaním čipu s konkrétnym začipovaným jedincom. U psíkov to bolo jednoduché, tam veterinár čítačkou „prečíta“ čip umiestnený medzi havovými lopatkami a zapíše ho do počítačovej databázy. Kto „číta“ ľudské čipy po vakcinácii a kto registruje ich nositeľov?
  • nie som síce technik so záujmom o mikroelektronické zariadenia, no dosť silne pochybujem o tom, že je mikročip neviditeľný voľným okom možné identifikovať na väčšiu vzdialenosť. A ak aj taký nejaký za súčasného stavu techniky existuje, tak pochybujem o tom, že je vhodný pre masovú výrobu a umiestnenie do miliárd dávok vakcín.

Existuje ešte niekoľko argumentov, no ak niekoho nepresvedčili tie uvedené, tak ich ani spomínať netreba. A pre tých, ktorí vytrvalo stoja za svojím presvedčením o čipovaní mám jednu otázku:

Ak sa tak strašne obávate čipovania, tak prečo vo vrecku nosíte inteligentný telefón, ktorý o vás vie poskytnúť oveľa viac informácií ako nejaký mrňavý čip?

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Toto vám nezabudnem!

07.04.2024

Prezidentské voľby sa skončili. Tak ako sa patrí gratulujem Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu. Rovnako by som zablahoželal aj Ivanovi Korčokovi v prípade jeho víťazstva. Zablahoželal by som mu keby… Keby som nebol svedkom jeho príhovoru v čase, keď už bola jeho porážka jasná. Pán Korčok neuniesol porážku. Síce formálne zablahoželal Pellegrinimu, no potom viedol [...]

sanitka, záchranka

Po nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť. Situáciu komplikuje požiar

04.05.2024 19:53, aktualizované: 20:36

Na mieste v týchto chvíľach stále prebieha zásah záchranných zložiek.

Sadiq Khan

Labourista Sadiq Khan bol tretíkrát po sebe zvolený za starostu Londýna. Ide o rekord

04.05.2024 19:32

Syn pakistanských prisťahovalcov vďaka dnešnému výsledku predstihol svojho predchodcu a bývalého premiéra Borisa Johnsona, ktorý bol vo funkcii dve volebné obdobia.

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?

Počasie / Dáždnik / Dážď /

Po prietrži mračien vyhlásia v Partizánskom mimoriadnu situáciu

04.05.2024 18:48, aktualizované: 19:58

Voda zatopila viacero pivníc a ďalších priestorov. Výšku škody primátor odhadnúť nevedel.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 364
Celková čítanosť: 1912935x
Priemerná čítanosť článkov: 5255x

Autor blogu