Založ si blog

Svieža numerologická analýza jedného politického subjektu

Máme na Slovensku nejednu politoligicky analyzovateľnú entitu, no iba jediná si zaslúži analýzu numerologickú. Ide o subjekt označený číslom 00421.

Človek neznalý veci by si povedal, že takáto analýza dospeje len k výsledku, ktorý už dávnejšie zadefinovala skupina Slobodná Európa vo svojej notoricky známej piesni. Lebo je to telefonická predvoľba takzvanej Tejtokrajiny. Chyba lávky! Toto číslo si len toť nedávno privlastnil spomenutý a nemenovaný politický subjekt. Krátka, no zato intenzívna numerologická analýza nás presvedčí, že toto číslo mu nieleže svedčí, ale priam dokonalo ho vystihuje.

Začnime od konca, od čísla 1. Že prečo? Pretože jednotka onoho politického subjektu sa zvykne radiť na koniec. Všetko raz končí – a on musí byť pri tom. Aj láska vraj prechádza žalúdkom, no o jej podobe na konci, po prechode celým tráviacim traktom, sa veľa nehovorí.

Poďme ďalej, číslo 2. Dve predposledné osobnosti, šéf poslaneckého klubu 00421 a šéfka jeho koaličného partnera. Extrémne snaživí jedinci pokúšajúci sa dosiahnuť úroveň čísla 1 – ale darmo, jednotka je len jedna. A popri hube plnej arogancie a demagógie treba na post najvyšší aj dávku vrodeného chochmesu, ktorý dvojka ani v hypermarkete nekúpi, ani vo fóliovníku nevypestuje.

Číslo 4. Predstavuje pôvodný počet členov subjektu 00421. Nie je stále jasné, či kmeňový stav subjektu od jeho počiatku dajako podrástol. Ale aj keby – je tu stále spomienkový optimizmus na časy šplhania sa vo štvorici do parlamentu parazitickým spôsobom na chrbte iného politologického subjektu. Ten druhý subjekt dnes roní krvavé slzy, že sa parazitov včas nezbavil. Len tak pre zaujímavosť, štyria sú aj biblickí jazdci Apokalypsy – Mor (Covid), Hlad (Chudoba), Vojna (Ukrajina) a Smrť, jazdec na svetlej kobyle (späť ku Covidu).

Dvojčíslie 00. Členská základňa subjektu 00421. Okrem analógie so zariadením pre ľudský organizmus užitočným, ba až nevyhnutným, je to masa planktónu potrebná pre zadosťučinenie zákonným požiadavkám parlamentných volieb. Cudzokrajnými slovami stuffing, alebo Kanonenfutter. V rulete dvojitá nula znamená, že bankár berie všetko, v prípade 00421 nuly vždy len nulami zostanú. Obe skutočnosti sú však pre 00421 príznačné.

Numerológiu mnohí pokladajú za pavedu. Naša svieža a svižná analýza však nedokázala iba to, čo spomenutá pieseň skupiny Slobodná Európa. V prípade subjektu 00421 sa osvedčila a preukázala svoju analytickú silu a životaschopnosť.

P.S. Ak by sa snáď niekto domnieval, že blog pripomína stranu OĽaNO, jej členov a koaličných partnerov, či jej privlastnenie si názvu Slovensko, tak je to jeho názor a ja mu ho neupieram.

Lacrimae Rerum

16.05.2024

Citát: Sunt lacrimae rerum et mentem mortalia tangunt. (Veci môžu plakať a smrteľné veci sa dotýkajú mysle.) Povzdych z Vergíliovho eposu Aeneis nad obrazom skazy Tróje je nadčasový a v týchto dňoch sa nás kruto dotýka. Nemá zmysel vyjadrovať viac pobúrenia, ako bolo vyjadrené, nemajú zmysel prejavy zlosti, znechutenia, či nepochopenia nad mieru, akou už boli vyjadrené. [...]

Pár slov o verejnoprávnosti

08.05.2024

Dnes nepracujeme. Je sviatok – ale to je asi jediné, čo sa o dnešnom dni dozvieme z médií. Väčšia časť mládeže vie iba toľko, že dnes nemusí ísť do školy… Dnes by sme si mali pripomenúť koniec druhej svetovej vojny. Je si čo pripomínať, zabila na celom svete okolo 60 miliónov ľudí. Lenže v médiách, aj v tých verejnoprávnych, o tom ani bú, ani mú. Lebo [...]

Je Zem naozaj guľa?

05.05.2024

Na verejnosť ktosi vytiahol čosi o guľatosti našej rodnej planéty. A pánovi Lukášovi Machalovi ten ktosi prisudzuje tvrdenie, že Zem nie je guľatá. Kto je to ten ktosi? Nuž, médiá hlavného prúdu, takzvaný mainstream… Nechcem sa púšťať do diskusie ako pán Machala myslel svoje výroky. Aj keď si myslím, že išlo skôr o nešikovné prirovnania a o výzvu na [...]

heroín

„Matka roka“. S dvomi deťmi v aute prevážala takmer 6000 dávok heroínu

17.05.2024 12:23

Jana A. z Nitry smerovala z Kosova cez Slovensko do Česka.

búrky, počasie, houston, texas

Juh USA zasiahli búrky s vetrom o sile hurikánu, Houston hlási už štyroch mŕtvych

17.05.2024 12:15

Vietor o sile hurikánu narobil mnoho škôd, státisíce ľudí zostali bez elektriny.

Fico postrelenie prevoz BBX

Premiér zostáva aj naďalej na jednotke intenzívnej starostlivosti. Minister Kaliňák je pri ňom

17.05.2024 12:10, aktualizované: 12:34

Predseda vlády SR Robert Fico naďalej zostáva na jednotke intenzívnej starostlivosti vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici.

francúzsko, polícia

Francúzska polícia v Rouene zastrelila útočníka, ktorý chcel podpáliť synagógu

17.05.2024 11:54

Od prepuknutia bojov v Pásme Gazy sa vo Francúzsku výrazne zvýšil počet antisemitských činov.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 367
Celková čítanosť: 1920495x
Priemerná čítanosť článkov: 5233x

Autor blogu