Založ si blog

Naši ľudia

Zasa zasadal branno-bezpečnostný výbor oporného piliera našej legislatívy. Teda Národnej rady Slovenskej republiky, ergo parlamentu. A zaoberal sa Bašternákom, veď kým iným a čím iným by sa mal zaoberať? Fundamentálna otázka znela: pokúšal sa Bašternák ovplyvniť policajtov tým, že telefonoval nejakému svojmu známemu policajnému papalášovi? Bol následne týmto papalášom označený za NÁŠHO ČLOVEKA?

Ako áno, ako nie – parlamentný výbor dospel k záveru, že správa, na základe ktorej vyslovil pán poslanec Lipšic obvinenie na Bašternákovu adresu, je falzifikát. Opakujem a podčiarkujem – FALZIFIKÁT. Obvinenia sa tým činom dajú považovať za vyfabrikované, no očakávať nejaké ospravedlnenia za ne zo strany pána poslanca Lipšica (plus od jeho trnavského bossa a od prískoka Rajtára) by bolo zbytočné. Čerešničkou na lajne zaklincoval zasadnutie výboru pán poslanec Vašečka (OĽaNO): „Nič sa už v tejto chvíli nedá dokázať a my sme to akceptovali.“ Nedodal však prečo potom celú kauzu vôbec vyťahovali.

No aféra zbytočná nebola, záujmom OĽaNO poslúžila viac ako dobre. Napriek klamstvám, napriek výmyslom, napriek falzifikátom. Pretože klamstvá OĽaNO zvyknú byť zabudnuté takmer okamžite (použijem obľúbený slogan OĽaNO – klamstvo bude zametené pod koberec), ale slovné spojenie NÁŠ ČLOVEK, hoci aj vzniklo na základe podvodu, bude vďaka nej večne živé.

Je Zem naozaj guľa?

05.05.2024

Na verejnosť ktosi vytiahol čosi o guľatosti našej rodnej planéty. A pánovi Lukášovi Machalovi ten ktosi prisudzuje tvrdenie, že Zem nie je guľatá. Kto je to ten ktosi? Nuž, médiá hlavného prúdu, takzvaný mainstream… Nechcem sa púšťať do diskusie ako pán Machala myslel svoje výroky. Aj keď si myslím, že išlo skôr o nešikovné prirovnania a o výzvu na [...]

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Izrael / Hamas /

Hamas súhlasil s návrhom o prímerí, ktorý je pre Izrael neprijateľný

06.05.2024 19:11, aktualizované: 22:53

Katar a Egypt už niekoľko mesiacov pôsobia ako sprostredkovatelia mierových rokovaní.

Russia Orthodox Easter Putin

Putin po piaty raz. Slovenský diplomat bude pri jeho "pomazaní"

06.05.2024 17:29

Štafáž na inaugurácii Putina bude popri domácej "verchušky" robiť iba časť diplomatického zboru. Zastúpené bude aj Slovensko, ktoré na rozdiel od viacerých západných spojencov pozvanie neodmietlo.

Nemocnica Poprad

Vyskočil? Polícia preveruje úmrtie muža v areáli popradskej nemocnice

06.05.2024 16:56

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 365
Celková čítanosť: 1915077x
Priemerná čítanosť článkov: 5247x

Autor blogu