Založ si blog

Volíme Sorosov!

Keď dvaja robia to isté, tak to nutne nemusí byť to isté. Aspoň čo sa postoja k výsledku ich činnosti týka. Médiá západného mainstreamu sú plné obvinení Putina (ako symbolu Ruska) z ovplyvňovania všetkých možných volieb. Amerických, francúzskych, nemeckých, možno aj tých našich župných – veď reči o ruských finančných príspevkoch pre kotlebovcov ešte úplne nevychladli. Dôkazy nechceme ani nepotrebujeme, reči stačia.

No ale keď stačia reči, tak si zoberme na paškál indivíduum, ktoré nezastupuje žiaden štát a je ikonou samo pre seba a pre svoje miliardy. George Soros. Americký žid pôvodom z Maďarska, aj keď Maďarom priznanie sa k jeho materskej vlasti ide len veľmi ťažko cez zuby a jeho aktivity v anyaországu radi a často potláčajú. Tohto pána podozrievajú z kadečoho, príspevky mimovládnym organizáciám, ktoré zvyčajne stoja v opozícii k vláde tej-ktorej krajiny, sú príslovečné. Podieľal sa vraj na páde gréckej drachmy, špekulatívne mal zarobiť aj na kurzoch iných iných mien, napríklad libry.

Celkom čerstvá informácia: mal ovplyvňovať voľby na Slovensku v roku 1998 a byť silou, ktorá spôsobila porážku Vladimíra Mečiara…

V tomto zmysle to vyslovil pán Martin Šimečka, zaujímavá tvár mediálnej svorky, Denníka N a pravicového politického spektra. Nie hocikde, v diskusii po koncerte „Otvorene o extrémizme“, ktorý sa konal v Čadci a bol primárne orientovaný proti Kotlebovej ĽSNS. Mám silné nutkanie napísať, že takéto vyjadrenie – ak je samozrejme pravdivé a pán Šimečka sa od neho urýchlene nedištancuje – je oveľa extrémistickejším počinom, než ten produkovaný kotlebami. Dokonca by som si ho dovolil označiť za trestný čin, no keďže nie som dostatočne právne fundovaný, môžem sa mýliť.

A v trochu inom svetle vyzerá aj stretnutie Georga Sorosa s naším pánom prezidentom a aj dôvody, prečo pán prezident o tomto rande nehorázne klamal. 

Je Zem naozaj guľa?

05.05.2024

Na verejnosť ktosi vytiahol čosi o guľatosti našej rodnej planéty. A pánovi Lukášovi Machalovi ten ktosi prisudzuje tvrdenie, že Zem nie je guľatá. Kto je to ten ktosi? Nuž, médiá hlavného prúdu, takzvaný mainstream… Nechcem sa púšťať do diskusie ako pán Machala myslel svoje výroky. Aj keď si myslím, že išlo skôr o nešikovné prirovnania a o výzvu na [...]

Ako sa z mazákov stávajú holubi

16.04.2024

Je celkom možné, že význam titulku nie je každému zrejmý, potrebuje preto vysvetlenie: v časoch, keď mužská časť obyvateľstva ČSSR, neskôr ČSFR a niekoľko rokov aj SR povinne absolvovala základnú vojenskú službu (ZVS), sa záklaďáci podľa odslúženej doby delili na holubov a mazákov. Holubi (naozaj nemá byť na konci ypsilon!) mali odslúžené menej ako rok vojny a po [...]

Každodenné haiku XXXI

08.04.2024

Krásny jasný deň, počasie zvolilo jar. Veď vyšlo slnko. Foto: autor blogu © spozabukakuk

Predseda KDH Milan Majerský

Smer sa pri téme zmien pohlavia pridal k progresívnej opozícii, tvrdí šéf KDH

07.05.2024 16:52

Majerský hovorí o „premárnenej šanci zabrzdiť pomýlené ideológie, ktorých obeťami sú najmä zraniteľné dospievajúce deti“.

nehoda

Na Račianskej sa zrazil kamión s električkou: Zranili sa dvaja ľudia, tvoria sa kolóny

07.05.2024 16:06, aktualizované: 16:17

Obchádzka vedie po Jarošovej a Vajnorskej.

Rudolf Huliak / Tomáš Taraba /

Huliak požičal SNS pred voľbami 220-tisíc eur, Nadácia Zastavme korupciu žiada vysvetlenie

07.05.2024 15:53

Jeho príjmy priznané v majetkových priznaniach za posledné roky nezodpovedajú takej vysokej sume.

APTOPIX Russia Putin Inauguration

Čo možno čakať od kremeľského vládcu po piatej korunovácii?

07.05.2024 15:33

Pokračovanie vojny, vystupňovanie represií, možná mobilizácia a pokus o dobytie Charkova. Také sú očakávania expertov a kremeľských zasvätencov na začiatku ďalšieho funkčného obdobia Putina.

spozabukakuk

Богу молись, а к берегу гребись.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 365
Celková čítanosť: 1915261x
Priemerná čítanosť článkov: 5247x

Autor blogu